Ciulama de urzici

Ingrediente :
urzici
3 linguri de faina
ulei
o ceapa
usturoi
oua

Mod de preparare :

SOSUL DE ROSII : Pentru sosul de rosii ai nevoie doar de suc de rosii, ceapa si uleiul de prajit. Se caleste foarte bine ceapa in putin ulei ( mai degraba se rumeneste ) apoi se adauga sucul de rosii care trebuie sa fie mai gros, ca bulionul (daca aveti bulion e magnific ! ) Mai lasati cateva minute pe foc si amestecati dupa care se toarna fierbinte peste portia de urzici.

Preparare :
Se spala foarte bine urzicutele si se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se pun in cratita in putin ulei incins. Fiind fierte si moise maruntec cu lingura de lemn cu care amestecati in cratita. Apoi adaugati o lingura de faina si incorporati. Cu polonicul incepeti sa adaugati din zeama in care au fiert urzicile. Adaugati si restul de faina si alte ateva polonic de zeama apoi lasati sa scada lafoc mic. Cand e aproape gata adaugati usturoiul facut mujdei si mai tineti urzicile pe foc 2 -3 minute.
La fiecare portie se adauga ssosul de rosii si unul doua oua fierte in apa

Pt.reteta de post se poate face rabat de la oua.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu